Curriculum Vitae - Dr. Raffaele Cotronestafi mjekesor ortopedia italiane

Datëlindja: 1958
Profesioni: Mjek, kirurg ortoped-traumatolog

1985 : Laurea në Mjekësi dhe Kirurgji, Universita degli Studi di Roma "La Sapienza"
1986-1990 : Specializim në Ortopedi-Traumatologji, Universita degli Studi di Roma "La Sapienza".


1985
Laurea në Mjekësi dhe Kirurgji, Universita degli Studi di Roma "La Sapienza"
1986-1990
Specializim në Ortopedi-Traumatologji, Universita degli Studi di Roma "La Sapienza".


Eksperienca professionale:

1990
Specialist Ortoped-traumatolog, dirigjent i nivelit I, poliklinika universitare "Umberto I", Roma.

1994
Asistent ortoped - traumatolog, Spitali ICOT - Latina

2000
Aiuto Primario ortoped - traumatolog, Spitali ICOT - Latina

2000
Stage informativ mbi kirurgjinë ortopedike. Atalanta - USA.

Aktualisht punon si Aiuto Primario ortoped - traumatolog, pranë Spitali ICOT - Latina, Departamenti i Ortopedisë-Traumatologjisë.


Kongrese, konferenca dhe kurse axhornimi:

1. Kurs teorik-praktik, organizuar nga AO-INTERNAZIONALE me temë: "Frakturat e anësive të poshtme". Firenze, 15-17 prill 1993.

2. Twenty - Sixth Annual Meeting of Eastern Orthopaedic Association. Roma, 11-15 tetor 1995.

3. Kongresi XI-të internacional i SATO - SOTIMI. Granada 1995.

4. Kurs axhornimi SOBRE Traumatologjia. Qëndra Mjekësore Teknon, Barcelona 1999.

5. Konferenca me temë: Trajtimi i frakturave proksimale të femurit. Roma 2000.

6. Konferencë me temë: Patologia degenerative e giuri. Rikostruksioni i legamentit kroçat anterior. Consensus Conference mbi kirurgjinë artroskopike të shpatullës. Rimini, 20 prill 2001. (Relator)

7. Kurs axhornimi "Top Seminars në artroskopi - shpatulla." Reggello (Fi), 2-3 shkurt 2001.

8. Konferencë GIOMI me temë: "Argomente të ortopedisë dhe traumatologjisë: e vjetra dhe e reja në konfrontim". Reggio Calabria 2001.

9. Conferencë me temë: "Legamenti kroçat anterior - the state of the art - konfrontim opinionesh". Modena, 2001. (Relator)

10. Kurs axhornimi me temë: "Update in arthroscopy". Barcelona 2002.

11. Konferencë me temë: "Përdorimi I protezave me piatën e lëvizshme në kirurgjinë e gjurit". Organizuar nga Stryker-Italia. Latina, 2002. (Relator)

12. Kurs axhornimi me temë "Mbi sindromën femoro-rotulea". Organizuar nga Patello Femoral Study Group Roma, 23 prill 2002.

13. Kurs axhornimi teorik-praktik mbi kirurgjinë artroskopike. Bologna 2002.

14. Konferenca e VII-të Internacionale mbi "Ortopedinë biomekanike dhe Rehabilitimin Sportiv". Assisi-Perugia, 2003. (Relator)

15. Kurs axhornimi me temë: "Live Surfery - protezat monokompartimentale të gjurit". Roma 2003.

16. Kurs axhornimi me temë: Fenomenet degjenerative të kërcit". Roma, 2003.

17. Kongresi i 3-të Internacional me temë: "Aktualiteti dhe prespektivat e protezës së artikulacionit kokso-femoral dhe të gjurit, kufijtë e rinj". Roma, 22-24 prill 2003.

18. Kurs axhornimi me temë: "Aktualiteti në trajtimin e dhimbjes". Latina, 2003. (Docent)

19. Kurs axhornimi teork-praktik me temë: "Kirurgjia artroskopike". Pratica di Mare - Roma, 2004. (Docent)

20. Master në Kirurgji Ortopedike. Barcelona 2004.

21. Meeting Regjonal Gibis, Kurs i avancuar mbi terapinë e sëmundjeve metabolike të kockave. Latina, 2004. (Docent)

22. Kurs axhornimi me temë: "Neë trends in knee surgery". Perugia, 2004. (Docent)

23. Kurs axhornimi teorik-praktik mbi Oksigjen-Ozon terapinë. Latina, 2004.

24. Master teorik-praktik mbi kirurgjinë artroskopike të gjurit. Paris, 2004.

25. Konferencë me temë: "Faktori moshë në kirurgjinë artroskopike. Konsensusi i informuar në kirurgjinë artroskopike." Bracciano, 2005.

26. Kurs axhornimi teorik-praktik mbi kirurgjinë artroskopike: shpatulla degenerative. Barcelona, 2005.

27. Konferencë me temë: "Artropatitë degjenerative: gjuri, shpatulla, shtylla kurrizore.". Latina, 2005. (Relator)

28. Kurs axhornimi me temë: "Ditet ortopedike të poliklinikës universitare Tor Vergata". Roma, 2005.

29. Kurs axhornimi interaktiv mbi Kirurgjinë Ortopedike. Montpellier - Francë, 2005.

30. Konferencë me temë: "Kirurgjia protezike e gjurit e kompiuterizuar, takim me Prof. David Stulberg (Chicago University - USA). Roma, 2005.

31. Konferencë me temë: Te rejat dhe prespektivat në kirurgjinë artroskopike. Roma, 2005. (Relator)

32. Kongres me temë: "Innovations in Minimally Invasive Joint Surgery. European Surgeons Learning Programme. Barcellona, 2005.

33. Kurs formativ mbi kirurgjinë artroskopike të shpatullës. Roma - Oderzo - Ravenna, 2005.

34. Kurs axhornimi teorik-praktik me temë: "Cadaver lab - shoulder surgery". Innsbruck, 2005.

35. Kurs axhornimi me temë: "Modulariteti në artroplastikën e artikulacionit kokso-femoral". Roma, 2005. (Docent)

36. Konferencë me temë: "Osteoporoza, patologji gjithmoë e më e shpeshtë". Roma, 2006. (Relator)

37. Kurs axhornimi me temë: "Prespektiva të reja në terapinë e dhimbjes". Latina, 2006 (Docent)

38. Kurs axhornimi me temë: "Artroskopia dhe sporti". Viterbo, 2006. (Docent)

39. Master mbi teknikat kirurgjikale. Kurs teorik-praktik mbi krirugjinë artroskopike. Artroskopia diagnostikuese dhe kirurgjia protezike mini-invazive. Paris, 2006. (Docent dhe istruktor)

40. Kongresi Nacional i 92-të i Societa Italiana di Ortopedia e Traumatologia. Bologna 2007.

41. Konferencë me temë: "Infeksionet e plagës kirurgjikale". Civita Castellana, 2007. (Relator)

42. Konferencë me temë: "Kirurgjia protezike e artikulacionit kokso-femoral". Varsavia, 2007.

43. Kurs axhornimi me temë: "E tashmja dhe të rejat në traumatologi". Republika e San Marino, 2008. (Docent)

44. Kongresi i 95-të i Societa Italiana di Ortopedia e Traumatologia me teme: "Aparati lokomotor në sëmundjet sistemike. Biomaterialet dhe bioteknologjitë në kirurgjinë e protezave". Roma, 20 - 24 nëntor 2008.

45. Kurs i avancuar mbi kirurgjinë e anësive të poshtme. Bologna, 2009.

46. Kurs axhornimi monotematik mbi kirurgjinë e kaviljes dhe këmbës. Latina, 2009.

47. Konferencë mbi patologjinë pre-artrozë të kokso-femoralit. Ortho-movie. Cagliari, 2009.

48. Kongresi i Societa Italiana di Artroscopia. Roma, 2009.

| Ky sit u krijua nga Dorealda Dalipaj | Logua u dizenjua nga Renald Koxhaj |

Kushtet e perdorimit te permbajtjeve te ketij siti |Kontrollet e vlefshmërisë në konformitet me standartet e World Wide Web Consortium (W3C):   CSS Valido! Valid XHTML 1.0 Transitional

ortopedia italiane tirane

Për të qëndruar sa më afër pacientëve tanë, OIT gjëndet në facebook!