Curriculum Vitae - Dr. Giulio Lasagnadoktor stafi mjeksor ortopedia italiane

Datëlindja: 1964
Profesioni: Mjek, kirurg ortoped-traumatolog
I laureuar ne Mjekësi dhe Kirurgji në vitin 1993 pranë Universitetit të Genova dhe i specializuar më pas në Ortopedi-Traumatologji pranë Universitetit të Brescia.

Eksperiencë pune:
Ka filluar eksperiencën e tij kirurgjikale ortopedike në vitin 1994 pranë Repartit të Ortopedisë-Traumatologjisë së Spitalit "Santa Corona di Pietra Ligure".


Në periudhën 1996 - 1997 punon si kirurg (Dirigente Sanitario Medico nivelit I) . Repartit të Ortopedisë-Traumatologjisë së Spitalit "Santa Corona di Pietra Ligure" në Divizionin e Ortopedisë, Traumatologjisë dhe Kirurgjisë Protezike.

Prej vitit 1997 ka zhvilluar aktivitetin profesional pranë Repartit të Ortopedisë dhe Traumatologjisë së Klinikës "San Rocco", Franciacorta-Brescia.

Prej janarit të 2009 është Shef i Repartit të Ortopedisë së Protezave, Klinika "San Rocco", Franciacorta.

Anëtar i Komitetit Shkencor të Fondacionit Livio Sciutto (Kërkime shkencore në kirurgjinë e protezave të artikulacionit kokso-femoral).

Si kirurg i parë ka kryer gjatë karrierës së tij mbi 2000 operacione të protezës së artikulacionit kokso-femoral dhe gjurit.


Kongrese, konferenca dhe kurse axhornimi:

1. Kurs axhornimi mbi kirurgjinë e protezave të artikulacionit kokso-femoral. Capo d Orlando, 28 shtator 1991.

2. Kurs me temë "Patologjia e hapësirës sub-akromiale: patologjia e shpatullës sot". Lerici, 5 shkurt 1994.

3. Konferenca Ortopedia & Traumatologjia "Artikulacioni kokso-femoral displazik në pazienti e rritur". Gardone Riviera, 8 - 9 shtator 1994.

4. Kongres Nacional OTODI, Saint Vincent, 15 - 17 qershor 1995. 5. "Hip and knee meeting", Interlaken (Svizzera), 15 - 18 qershor 1997.

6. Kurs axhornimi mbi kirurgjinë artroskopike të shpatullës, Loano (Sv) 9-10 mars 1996.

7. Meeting O&T "Artikulacioni Kokso-femoral pa çimento 8 vjet ekperiencë dhe prespektivat për të ardhmen" Gardone Riviera (Bs) 9 - 10 tetor 1997.

8. Kurs Axhornimi për Ortopedi-Traumatologji "proteza e artikulacionit kokso-femoral dhe teknologjitë e reja", Cento, 5 qershor 1998.

9. Konferenca Internacionale "Proteza mono-kompartimentale e gjurit", Milano 27-28 mars 1998.

10. Konferenca Nacionale e SIOT "Fiziopatologjia post-kirurgjikale: normaliteti i ri, komplikimet, dështimet". Genova 25-28 tetor 1998.

11. Konferencë Ortopedia dhe Traumatologjia "cfarë ka të reja në teknikat e vjetra?" dhe "stelot Sulzer-Medica në kirurgjinë protezike të artikulacionit kokso-femoral". Salsomaggiore Terme 1 - 2 tetor 1999.

12. "CLS Meeting", Ome 26 nëntor 1999.

13. Investigators Meeting "Studime mbi përdorimin e r-HuEPO në kirurgjinë ortopedike, (PRI/EPO - ITA - 6)", Milano 8 prill 2000.

14. Konferenca "Siguria dhe problemet e kirurgjisë së protezave". Como 24 - 25 nëntor 2000.

15. Konferenca multi-disiplinare mbi "Trajtimi i pazienti me osteoporoze - nga diagnoza deri në operacionin e protezës koksofemorale". Rozzano (Mi) 7 prill 2001. (Relatore)

16. Konferenca "Proteza e artikulacionit kokso-femoral: aspekte klinike dhe të mjekësisë ligjore". Riccione 11 prill 2001 (Relatore)

17. Kongresi i 98-të SPLLOT "Kirurgjia traumatologjike dhe ortopedike e artikulacionit kokso-femoral". Loano (Sv) 19 - 20 tetor 2001. (Relatore)

18. Kurs axhornimi: "Shpatulla instabile". Brescia 9 - 10 maj 2003.

19. Kongresi i 3-të Nacional i S. I. C. O. O. P. Cesena 16 - 17 maj 2003.

20. Konferencë me temën "Proteza e artikulacionit kokso-femoral e riveshur". Verona 25 shtator 2003.

21. Kongeri i 2-të nacional i Shoqatës Italiane të Kirurgjisë Protezike. Modena 9 - 11 tetor 2003.

22. Konferencë me temë "Bifosfonatët në terapinë e osteoporozës", Brescia 20 tetor 2003.

23. Kongresi i 88-të i Shoqatës Italiane të Ortopedisë dhe Traumatologjisë: "instabilitetet artikulare". Roma, 12 - 16 Nëntor 2003.

24. Konferencë me temë mbi "Protezat conservative në kirurgjinë e artikulacionit kokso-femoral". Roma, 7 maj 2004.

25. Kursi i 4-t i axhornimit në Ortopedi - Traumatologji: "Kirurgjia e artikulacionit kokso-femoral". Cento (Fe), 14 maj 2004.

26. Kurs axhornimi: "Kirurgjia e gjurit". Colombario di Cortefranca (Bs) 1 - 2 korrik 2004.

27. Meeting "Range of Motion" Santa Margherita di Pula (Ca) 11 - 14 shtator 2004.

28. Kongresi i 89-të i Shoqatës Italiane të Ortopedisë dhe Traumatologjisë: "Trapiantat e kockave dhe materialet zëvëndësuese të kockës. Deformimet angolare dhe rotatore të gjymtyrëve të poshtme". Napoli 24 - 28 tetor 2004.

29. Konferencë me temë "Minimally Invasive Solutions - Hip Resurfacing" Zurich - Sëittzerland, 26 - 27 nëntor 2004.

30. Kurs axhornimi: "Master Class CLS 125". Pietra Ligure, 1 prill 2005.

31. Konferenca "Master Class MIS & CR-Flex Nex Gen Knee". Policlinico San Matteo di Pavia, 16 prill 2005.

32. Kurs axhornimi "MIS Instructional Course". Roma 11 maj 2005.

33. Konferenca e 4-t internacionale "Aktualiteti dhe prespektivat në protezën e artikulacionit kokso-femoral dhe të gjurit". Roma 12 - 13 maj 2005.

34. Kongresi i 92-të i Shoqatës Italiane të Ortopedisë dhe Traumatologjisë me temë: "Kirurgjia rikostruktive artikulare dhe rezultatet e kirurgjisë protezike. Bologna, 11 - 15 nëntor 2007.

35. Kongresi i 105-të i SPLLOT "Konfrontim i teknikave moderne kirurgjikale të vendosjes së protezave. Brescia 19 - 20 shtator 2008. (Relatore)

36. Kongresi i 95-të i Shoqatës Italiane të Ortopedisë dhe Traumatologjisë me teme: "Aparati lokomotor në sëmundjet sistemike. Biomaterialet dhe bioteknologjitë në kirurgjinë e protezave". Roma, 20 - 24 nëntor 2008.

37. Kongresi i 106-të i SPLLOT me temë: "komplikimet në kirurgjinë protezike". Bergamo 18 - 19 shtator 2009.


Publikime shkencore:

1. Romagnoli S, Grappiolo G, Bibbiani E, Casti P, Lasagna G. Le protesi nel ginocchio valgo. Minerva Ortop Traumatol. 45:305 - 310, 1994.

2. Spotorno L, Grappiolo G, Bibbiani E, Lasagna G, Casti P. Materiali e superfici. Atti Simposio Internazionale "Anca - Ginocchio - Arto Superiore" Roma 25 - 26 Marzo 1994.

3. Spotorno L., Grappiolo G., Bibbiani E., Lasagna G. La curva di caduta dell osso periprotesico legata al debris. Atti Incontro "O e T" : La nostra esperienza nella protesizzazione e riprotesizzazione dell anca, Gardone Riviera (Bs) 8-9 settembre 1994.

4. Spotorno L, Grappiolo G, Romagnoli S, Bibbiani E, Lasagna G. Risultati clinici e radiografici con 150 protesi SL di Ëagner. La nostra esperienza nella protesizzazione e riprotesizzazione dell anca. Atti Incontro "O e T" : Gardone Riviera (Bs) 8-9 settembre 1994.

5. Spotorno L, Morasso V, Grappiolo G, Ivaldo N, Bibbiani E, Casti P, Lasagna G. La revisione della componente femorale: indicazioni, tecnica chirurgica, esperienze cliniche. Atti II Incontro Italo - Israeliano di Ortopedia e Traumatologia. Genova, Giugno 1995.

6. Spotorno L, Casti P, Lasagna G. La protesizzazione nei vizi torsionali dell arto inferiore. Atti del 26.mo Congresso Nazionale OTODI. Aosta, giugno 1995.

7. Spotorno L, Grappiolo G, Lasagna G, Bibbiani E. E corretto revisionare la sola componente acetabolare? Atti del II Convegno Internazionale "Attualita e prospettive nella protesi d anca - I Reimpianti". Roma, 16 - 17 Maggio 1996.

8. Spotorno L, Grappiolo G, Romagnoli S, Casti P, Lasagna G. La chirurgia protesica dell anca displasica: evoluzione della tecnica chirurgica. Atti del Congresso Nazionale "La chirurgia della Pelvi e dell Anca" - Bologna 13-14 giugno 1996.

9. Spotorno L, Grappiolo G, Bibbiani E, Lasagna G. Interazione tra forma e materiali in ambito protesico. Atti del XII Congresso S.I.B.O.T. Ravello (Na) 5 - 6 Luglio 1996.

10. Spotorno L, Grappiolo G, Schenk RK, Mumenthaler A, Romagnoli S, Lasagna G. Evoluzione dell osso periprotesico. Interpretazione attraverso le indagini istologiche, scintigrafiche, quantitative ossee e radiografiche. Giornale Italiano di Ortopedia e Traumatologia. Suppl. Vol. XXII - Fasc. 2, 1996.

11. Spotorno L.; Grappiolo G.; Romagnoli S.; Bibbiani E.; Lasagna G. Risultati Clinici e radiografici con 150 protesi SL di Wagner. Atti Incontro O&T: La nostra esperienza nella protesizzazione e riprotesizzazione non cementata dell anca, Gardone Riviera, Ottobre 1996.

12. Spotorno L, Grappiolo G, Sandrone C, Lasagna G, Ursino N. Il trattamento della mobilizzazione settica in esiti di artroprotesi di anca. Valutazione a medio termine delle strategie terapeutiche. Atti del 18th Congress of EBJIS and Combined Congress of GISTIO 1999. Cortina d Ampezzo 24 - 27 marzo 1999.

13. Spotorno L, Morasso V, Lasagna G, Bibbiani E, Grappiolo G, Pietrabissa R. Usura del torchio di frizione: modello parametrico matematico e realta clinica. Atti del 96° Congresso SPLLOT "Biomateriali in ortopedia: aspettative e pratica clinica" Brescia 24 - 25 Settembre 1999.

14. Morasso V, Bibbiani E, Carac&242; G, Lasagna G. Artrosi d anca: indicazioni e trattamento chirurgico protesico. Atti del Convegno multidisciplinare "Il trattamento del Paziente affetto da Osteoartrosi - dalla diagnosi alla protesizzazione" - Rozzano (Mi) 7 aprile 2001.

15. Morasso V, Carac&242; G, Lasagna G, Bibbiani E, Ivaldo N. Le disartrodesi d anca. Atti 98° Congresso SPLLOT "Chirurgia traumatologica e ortopedica dell anca" - Loano 19 - 20 Ottobre 2001.

Lasagna G. Revisione dell anca con grave perdita di sostanza ossea e deviazione assiale della diafisi femorale. Atti del 106° Congresso SPLLOT: "Complicanze nella chirurgia protesica" Bergamo 18 - 19 Settembre 2009.

| Ky sit u krijua nga Dorealda Dalipaj | Logua u dizenjua nga Renald Koxhaj |

Kushtet e perdorimit te permbajtjeve te ketij siti |Kontrollet e vlefshmërisë në konformitet me standartet e World Wide Web Consortium (W3C):   CSS Valido! Valid XHTML 1.0 Transitional

ortopedia italiane tirane

Për të qëndruar sa më afër pacientëve tanë, OIT gjëndet në facebook!