Curriculum Vitae - Dr. Edlir LlazoDatëlindja: 1973
Profesioni: Mjek, Anestezit-Reanimator

Formimi

1988-1992
Shkolla e Mesme e Përgjithshme "16 Shtatori", Shijak

1992-1998
Mjekësi e Përgjithshme, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Tiranës, TiranëSpecializime Pasuniversitare

1999-2003
Specializim në Anestezi-Reanimacion, Shërbimi i Anestezi-Reanimacionit, QSU "Nënë Tereza", Tiranë


Tituj (shkencorë/akademikë/të tjerë) dhe Kualifikime

Master 2006
Departamenti i Kirurgjisë, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Tiranës, Tiranë


Përvoja në Punë

2003 - aktualisht
Mjek Anestezist-Reanimator, Shërbimi Anestezi-Reanimacion, Klinika III e Kirurgjisë së Përgjithshme, QSU "Nënë Tereza", Tiranë


Pjesëmarrje në Aktivitete Shkencore e Profesionale

10/2003-11/2003
Studimi i Prevalencës së Infeksioneve Nozokomiale në QSUT, organizuar nga Istituto Superiore di Sanita, Roma, në bashkëpunim me QSU "Nënë Tereza", Tiranë

07/2005
Salzburg Weill Cornell Seminar "Anesthesiology", Salzburg, Austri

06-2009
Euroanaesthesia 2009, The European Anaesthesiology Congress, Milano, Italia


Funksione të Tjera

2002 - aktualisht
Përgjegjës për Edukimin dhe Promocionin, Shoqata Shqiptare e Dhimbjes, Tiranë

2006
Anëtar, Task Force për përcaktimin e aktivitetit të Sektorit Kirurgjikal në QSU "Nënë Tereza", Tiranë


Studime Shkencore

Bashkautor
"Përdorimi i Ketoprofenit për Trajtimin e Dhimbjes Postoperatore", Konferenca e 3të Kombëtare e Dhimbjes, Tiranë 2003

Autor
"Përdorimi i Kombinimeve Analgjezike Spinale", Shoqata Shqiptare e Dhimbjes-\orkshop:Trajtimi i Dhimbjes Kronike, Tiranë 2003

Bashkautor
"Përdorimi i Insulinës me Infuzion IV në Reanimacion", Konferenca e 4t Kombëtare e Anestezisë, Mjekësisë së Urgjencës, Terapisë Intensive dhe Terapisë së Dhimbjes, Tiranë 2004

Bashkëautor
"Incidenca e Trombocitopenisë gjatë Përdorimit të Heparinave me Peshë të Vogël Molekulare", Konferenca e 12të Mediko-Kirurgjikale, Tiranë 2004

Autor
"Efektet antiemetike të midazolamit të përdorur në induksionin e anestezisë", Konferenca e 6të Kombëtare e Anestezisë, Mjekësisë së Urgjencës, Terapisë Intensive dhe Terapisë së Dhimbjes, Tiranë 2006

Bashkautor
"Përgatitja e të sëmurëve hipertonikë për shmangien e aritmive gjatë anestezisë së përgjithshme", Konferenca e 6të Kombëtare e Anestezisë, Mjekësisë së Urgjencës, Terapisë Intensive dhe Terapisë së Dhimbjes, Tiranë 2006

Bashkautor
"Çrregullimet e ritmit dhe ndryshimet hemodinamike gjatë interventeve kirurgjikale për feokromocitomë", Konferenca e 6të Kombëtare e Anestezisë, Mjekësisë së Urgjencës, Terapisë Intensive dhe Terapisë së Dhimbjes, Tiranë 2006

Autor
"Zgjedhja e anestezisë për pacientët me risk të lartë. A i duhet dhënë më shumë vend anestezisë lokale?", Konferenca e 15të Mediko-Kirurgjikale, Tiranë 2007

Bashkautor
"Roli i antibiotikoprofilaksisë në infeksionin e nekrozave pankreatike", Konferenca e 15të Mediko-Kirurgjikale, Tiranë 2007

Bashkautor
"Përdorimi i antikoagulantëve në prevenimin e tromboembolive venoze", Konferenca e 15të Mediko-Kirurgjikale, Tiranë 2007

Autor
"Vlerësimi i nivelit të dijenive të pacientëve lidhur me anestezinë dhe anestezistin: studim në 64 pacientë të kirurgjisë së përgjithshme", Konferenca e 16të Mediko-Kirurgjikale, Tiranë 2008

Autor
"Përdorimi i manovrave të rekrutimit pulmonar për lehtësimin e dhimbjeve të shpatullës pas kolecistektomisë laparoskopike", Konferenca e 9të Kombëtare Anestezi, Urgjencë, Terapi Intensive e Dhimbje, Tiranë 2009


Publikime shkencore

Bashkautor
"Organizzando il primo studio di prevalenza delle infezioni ospedaliere presso il Centro Ospedaliero Universitario (QSUT) di Tirana, Albania: i risultati dello studio pilota", Minerva Anestesiologica, 71:10 (suppl. 2):110, Tetor 2005

Bashkëpunëtor
"The First Point Prevalence Survey of Nosocomial Infections in Albania: a Pilot Study", J Chemother 18(6):652-5, Dhjetor 2006

Bashkautor
"The First Prevalence Study of Nosocomial Infections in the University Hospital Centre "Mother Theresa" Tirana, Albania", J Hosp Infect 65(3):244-50, Mars 2007

Bashkautor
"First Point Prevalence Survey of Nosocomial Infections in the Intensive Care Units of a Tertiary Care Hospital in Albania", J Hosp Infect 69(1):95-7, Maj 2008


Njohja e Gjuhëve të Huaja

Anglisht
Certifikuar (Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Universiteti i Tiranës, Tiranë më 27/10/2001)

Italisht
Certifikuar (Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Universiteti i Tiranës, Tiranë më 28/09/1998)

Frëngjisht
Jo e certifikuar, (E folur: mirë, E shkruar: shumë mirë)

Rusisht
Certifikuar (Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Universiteti i Tiranës, Tiranë më 30/04/2005)

| Ky sit u krijua nga Dorealda Dalipaj | Logua u dizenjua nga Renald Koxhaj |

Kushtet e perdorimit te permbajtjeve te ketij siti |Kontrollet e vlefshmërisë në konformitet me standartet e World Wide Web Consortium (W3C):   CSS Valido! Valid XHTML 1.0 Transitional

ortopedia italiane tirane

Për të qëndruar sa më afër pacientëve tanë, OIT gjëndet në facebook!