Curriculum Vitae - Dr. Vittorio Morassodoktor stafi mjeksor ortpedia italiane

Datëlindja: 1942
Profesioni: Mjek, kirurg ortoped-traumatolog.

Dr. Vittorio Morasso është laureuar në vitin 24/06/1968 pranë Fakultetit të Mjekësisë së Univertitetit të Genova. Në 02/12/1968 ka kryer abilitimin për ushtrimin e profesionit të mjekut pranë Fakultetit të Mjekësisë së Univertitetit të Genova. Në 12/07/1971 ka përfunduar Specializimin për Ortopedi-Traumatologji pranë Universitetit të Genova.


Eksperiencë pune:

Prej 01/01/69 deri më 30/10/69 ka frekuentuar repartin e Ortopedi-Traumatologjisë pranë Spitalit të Santa Corona di Pietra Ligure.

Nga 05/11/1971 deri në 31/08/1980 ka punuar si kirurg Ortoped-Traumatolog pranë Spitalit të Santa Corona di Pietra Ligure.

Prej vitit 1981 deri në vitin 1991 ka punuar si konsulent i jashtëm per kirurgjinë e protezave pranë Spitalit të Ceva (CN).

Në periudhën 01/12/1990 - 30/06/1997 ka qënë shef i repartit të Kirurgjisë Protezike dhe Reumatizmit Artikular të Spitalit të Santa Corona di Pietra Ligure.

Prej 01/07/1997 deri 31/12/2008 ka punuar si shef i repartit të Ortopedisë së Klinikës San Rocco, Ome (BS). Prej vitit 2009 deri më sot ushtron aktivitetin profesional si konsulent ortoped në rastet e operacioneve të vështira pranë kësaj klinike.

Prej vitit 1994 deri në vitin 2007 ka qënë President i Fondacionit "Shkenca dhe Jeta" i cili ka si qëllim promovimin e kërkimeve shkencore, organizimin e kongreseve publikimin e studimeve shkencore në fushën e mjekësisë dhe në veçanti të ortopedisë. Prej vitit 2007 është anta i Këshillit Drejtues të Fondacionit "Livio Sciutto" i cili ka si qëllim promovimin e kërkimeve shkencore në fushën e ortopedisë.

Gjatë karrierës së tij ka kryer mbi 10.000 ndërhyrje kirurgjikale për proteza të artikulacionit kokso-femoral dhe të gjurit.


Kongrese, konferenca dhe kurse axhornimi:

1. Kurs axhornimi mbi kirurgjinë e protezave të artikulacionit kokso-femoral. Capo d'Orlando, 28 shtator 1991. (Docent)

2. Konferenca Ortopedia & Traumatologjia "Artikulacioni kokso-femoral displazik në pazienti e rritur". Gardone Riviera, 8 - 9 shtator 1994.

3. Kongres Nacional OTODI, Saint Vincent, 15 - 17 qershor 1995.

4. Konferenca Italo-Izraeliane në Ortopedi-Traumatologji. Genova, 18-21 qershor 1995. (Relator)

5. Kurs axhornimi mbi kirurgjinë artroskopike të shpatullës, Loano (Sv) 9-10 mars 1996.

6. "Hip and knee meeting", Interlaken (Svizzera), 15 - 18 qershor 1997. (Relator)

7. Kurs Axhornimi për Ortopedi-Traumatologji "proteza e artikulacionit kokso-femoral dhe teknologjitë e reja", Cento, 5 qershor 1998. (Docent)

8. Konferenca Internacionale "Proteza mono-kompartimentale e gjurit", Milano 27-28 mars 1998.

9. Konferenca Nacionale e SIOT "Fiziopatologjia post-kirurgjikale: normaliteti i ri, komplikimet, dështimet". Genova 25-28 tetor 1998.

10. Konferencë Ortopedia dhe Traumatologjia "cfarë ka të reja në teknikat e vjetra?" dhe "stelot Sulzer-Medica në kirurgjinë protezike të artikulacionit kokso-femoral". Salsomaggiore Terme 1 - 2 tetor 1999. (Relator)

11. Investigator's Meeting "Studime mbi përdorimin e r-HuEPO në kirurgjinë ortopedike, (PRI/EPO - ITA - 6)", Milano 8 prill 2000 (Relator) .

12. Konferenca "Siguria dhe problemet e kirurgjisë së protezave". Como 24 - 25 nëntor 2000.

13. Konferenca multidisiplinare "Trajtimi i pacientit me osteoartrozë, nga diagnoza deri në operacionin e protezës". Rozzano, 7 prill 2001.

14. Konferenca "Proteza e artikulacionit kokso-femoral: aspekte klinike dhe të mjekësisë ligjore". Riccione 11 prill 2001.

15. Kongresi i 98-të SPLLOT "Kirurgjia traumatologjike dhe ortopedike e artikulacionit kokso-femoral". Loano (Sv) 19 - 20 tetor 2001. (Relator dhe Moderator)

16. Kurs axhornimi: "Shpatulla instabile". Brescia 9 - 10 maj 2003.

17. Kongresi i 3-të Nacional i S. I. C. O. O. P. Cesena 16 - 17 maj 2003. (Relator)

18. Kongresi i 3-të Internacional me temë: "Aktualiteti dhe prespektivat e protezës së artikulacionit kokso-femoral dhe të gjurit, kufijtë e rinj". Roma, 22-24 prill 2003.

19. Konferencë me temën "Proteza e artikulacionit kokso-femoral e riveshur". Verona 25 shtator 2003. 20. Kongresi i 2-të nacional i Shoqatës Italiane të Kirurgjisë Protezike. Modena 9 - 11 tetor 2003 (Relator)

21. Kongresi i 88-të i Shoqatës Italiane të Ortopedisë dhe Traumatologjisë: "instabilitetet artikulare". Roma, 12 - 16 Nëntor 2003.

22. Konferencë me temë mbi "Protezat conservative në kirurgjinë e artikulacionit kokso-femoral". Roma, 7 maj 2004. (Relator)

23. Kursi i 4-t i axhornimit në Ortopedi - Traumatologji: "Kirurgjia e artikulacionit kokso-femoral". Cento (Fe), 14 maj 2004. (Docent)

24. Kurs axhornimi: "Kirurgjia e gjurit". Colombario di Cortefranca (Bs) 1 - 2 korrik 2004. (Docent)

25. Meeting "Range of Motion" Santa Margherita di Pula (Ca) 11 - 14 shtator 2004.

26. Kongresi i 89-të i Shoqatës Italiane të Ortopedisë dhe Traumatologjisë: "Trapiantat e kockave dhe materialet zëvëndësuese të kockës. Deformimet angolare dhe rotatore të gjymtyrëve të poshtme". Napoli 24 - 28 tetor 2004.

27. Konferencë me temë "Minimally Invasive Solutions - Hip Resurfacing" Zurich - Swittzerland, 26 - 27 nëntor 2004.

28. Kurs axhornimi: "Master Class CLS 125". Pietra Ligure, 1 prill 2005. (Docent)

29. Konferenca e 4-t internacionale "Aktualiteti dhe prespektivat në protezën e artikulacionit kokso-femoral dhe të gjurit". Roma 12 - 13 maj 2005. (Relator)

30. Konferencë me temë: "Infeksionet në kirurgjinë protezike ortopedike." Spitali "Santa Corona", Pietra Ligure, 11-13 maggio 2006. (Moderator)

31. Konferencë me temë: "Infeksionet në kirurgjinë protezike ortopedie - edicioni i 2-të." Spitali "Santa Corona", Pietra Ligure, 5-5 maggio 2007. (Moderator)

32. Kongresi i 92-të i Shoqatës Italiane të Ortopedisë dhe Traumatologjisë me temë: "Kirurgjia rikostruktive artikulare dhe rezultatet e kirurgjisë protezike. Bologna, 11 - 15 nëntor 2007. (Relator)

33. Kongresi i 105-të i SPLLOT "Konfrontim i teknikave moderne kirurgjikale të vendosjes së protezave. Brescia 19 - 20 shtator 2008. (Relator)

34. Kongresi i 95-të i Shoqatës Italiane të Ortopedisë dhe Traumatologjisë me teme: "Aparati lokomotor në sëmundjet sistemike. Biomaterialet dhe bioteknologjitë në kirurgjinë e protezave". Roma, 20 - 24 nëntor 2008.

35. Kongresi i 106-të i SPLLOT me temë: "komplikimet në kirurgjinë protezike". Bergamo 18 - 19 shtator 2009.

36. Kurs axhornimi me temë: "Infeksionet në kirurgjinë protezike ortopedie e në ortopedi", 18-19 mars 2009. Spitali "Santa Corona", Pietra Ligure. (Docent dhe Moderator) .

37. Memorial Lorenzo Spotorno, I edizione. Spitali S. Corona Pietra Ligure (SV), 4-5 Febbraio 2011. (Relator dhe Moderator)


Publikime shkencore:

1. Spotorno L., Laschi L., Morasso V. Nuova metodica per la correzione delle deviazioni assiali femoro-tibiali. Minerva Ortopedica 33-1:19-26, 1986.

2. Spotorno L., Morasso V., Romagnoli S., Ivaldo N.. Lo stelo non cementato CLS: analisi dei risultati a 4-6 anni. Atti XXVIII Congresso Nazionale A.O., Capri 25-26 Ottobre 1990.

3. Spotorno L.; Romagnoli S; Ivaldo N.; Grappiolo G.; Bibbiani E.; Morasso V. Il cotile CLS. Atti Congr. "La Protesi Cotiloidea: Presente e Futuro", 28. Tremezzo: Maggio 1992.

4. Spotorno L.; Morasso V.; Romagnoli S.; Ivaldo N. ; Grappiolo G.; Bibbiani E.; Blaha D. J.; Gruen T. A. The CLS System Theoretical Concept and Results. Acta Orthop. Belg., 59 (Suppl.I): 144-148, 1993.

5. Spotorno L.; Morasso V.; Romagnoli S; Ivaldo N.; Grappiolo G.; Bibbiani E. Accoppiamento cotile e testa: diametri e materiali. Atti Conv. Internazionale "Attualita e prospettive nelle protesi d'anca", Pag. 88-91, Roma, Maggio 1993.

6. Spotorno L.; Romagnoli S.; Morasso V.; Ivaldo N.; Grappiolo G.; Bibbiani E. Possibilita di Trattamento Successivo dopo Osteotomia Valgizzante di Ginocchio o Protesi Monocompartimentale Mediale. Minerva Ortop. Traumatol., 44 (3): 131-135, Marzo 1993.

7. Romagnoli S., Morasso V. Grappiolo G., Lasagna G. L'impianto di artroprotesi dopo artrodesi di ginocchio. Minerva Ortop. Traumatol.; 45 (11): 525-8, novembre 1994.

8. Romagnoli S., Morasso V. Bibbiani E. La Gonartrosi Rotatoria e le Protesi Monocompartimentali. Minerva Ortop. Traumatol.; 45 (10): 485-8, ottobre 1994

9. Romagnoli S., Spotorno L., Gualtieri G., Morasso V., Vigano R., Bibbiani E. Le revisioni di protesi cementate e non cementate di ginocchio: differenti problemi e difficolta. G.I.O.T. Atti LXXIX Congresso S.I.O.T., Firenze, 5-9 novembre 1994.

10. Romagnoli S.; Spotorno L.; Morasso V.; Ruosi C.; Bibbiani E.; Grappiolo G. Esperienza con protesi di ginocchio non cementate. G.I.O.T.; Vol. XX (Suppl. II): 587-93. Atti LXXIX Congresso S.I.O.T., Firenze novembre 1994.

11. Spotorno L.; Morasso V.; Ivaldo N., Grappiolo G. L'artroprotesi di spalla: indicazioni e considerazioni sui risultati. Meeting regionale: "Patologia dello spazio subacromiale", Atti II, 1994.

12. Spotorno L.; Morasso V.; Romagnoli S; Ivaldo N.; Grappiolo G.; Bibbiani E. Le Riprotesizzazioni nei casi con grave difetto di Bone Stock Femorale. Min. Ort. Traumat. vol. 46- n. 9 p. 399-407, settembre 1995.

13. Spotorno L, Morasso V, Grappiolo G, Ivaldo N, Bibbiani E, Casti P, Lasagna G. La revisione della componente femorale: indicazioni, tecnica chirurgica, esperienze cliniche. Atti II Incontro Italo - Israeliano di Ortopedia e Traumatologia. Genova, Giugno 1995.

14. Spotorno L, Morasso V, Lasagna G, Bibbiani E, Grappiolo G, Pietrabissa R. Usura del torchio di frizione: modello parametrico matematico e realta clinica. Atti del 96° Congresso SPLLOT "Biomateriali in ortopedia: aspettative e pratica clinica" Brescia 24 - 25 Settembre 1999.

15. Morasso V, Bibbiani E, Caraco G, Lasagna G. Artrosi d'anca: indicazioni e trattamento chirurgico protesico. Atti del Convegno multidisciplinare "Il trattamento del Paziente affetto da Osteoartrosi - dalla diagnosi alla protesizzazione" - Rozzano (Mi) 7 aprile 2001.

Morasso V, Caraco G, Lasagna G, Bibbiani E, Ivaldo N. Le disartrodesi d'anca. Atti 98° Congresso SPLLOT "Chirurgia traumatologica e ortopedica dell'anca" - Loano 19 - 20 Ottobre 2001.

| Ky sit u krijua nga Dorealda Dalipaj | Logua u dizenjua nga Renald Koxhaj |

Kushtet e perdorimit te permbajtjeve te ketij siti |Kontrollet e vlefshmërisë në konformitet me standartet e World Wide Web Consortium (W3C):   CSS Valido! Valid XHTML 1.0 Transitional

ortopedia italiane tirane

Për të qëndruar sa më afër pacientëve tanë, OIT gjëndet në facebook!